Mi a kineziológia

A kineziológia kifejezés a görög kinesis , mozgás szóból ered. Orvosi értelemben az izmok és a testmozgás tudományát jelenti. A kineziológia-, mint holisztikus egészségügyi rendszer- az önbizalom, az öngyógyítás, önfejlesztés, lehetőségét adja a kezünkbe. Nagyon hatékony a szervezet energia áramlásának kiegyensúlyozásában, és nélkülözhetetlen a lelki egészség helyreállításában.

A kineziológia bizonyítottan eredményes a stressz okozta problémák, széles skálájánál. Megtalálhatók azok a traumatikus élmények, melyek feldolgozatlanul maradva, elfojtva, negatív hatással vannak jelenbeli életünkre. Minden esetben az okokat tárja fel, és lehetőséget ad annak megoldására.

A kineziológiai kezelés, nem helyettesíti a hagyományos orvosi kezelést, nem diagnosztizál! Együtt alkalmazva nagyon hatékony!

Elfogadott-e hivatalosan a kineziológia?

Magyarországon a kineziológia hivatalos egészségügyi tevékenység, jogszabályok keretei között történik az állami vizsgáztatás, s kizárólag ÁNTSZ működési engedéllyel rendelkező, vizsgázott kineziológusok, dolgozhatnak hivatalosan.

Hány alkalom szükséges?

Az attól függ, mekkora a lelki teher, készen áll-e a változásra, mióta áll fent a probléma. Az első megtapasztalás után, lehet dönteni a folytatásról...

Ha segíteni már nincs mód a bajon,
Adj túl minden keserves sóhajon.
Ki azon jajgat, ami megesett,
A régi bajhoz újat keresett.

(William Shakespeare)

Mi történik egy kezelésen?

Hivatásom gyakorlása során a tudomásomra jutott bizalmas információkat és titkokat megőrzöm!

Itt felhívnám a figyelmet arra, hogy tanult, és gyakorlott szakember segítségét vegyék igénybe, mert nagyon fontos, hogy egy lelki trauma feldolgozása, megfelelően legyen vezetve! Nem mindegy hogy egy lelki seb begyógyul, vagy csak felszakad!

Első alkalommal, rajzot kell készíteni, amit közösen elemzünk. Ez általában már oldja az első alkalom adta feszültséget. Ezután megbeszéljük, a testi, és lelki problémákat. A kezelés, kimondottan a kezelendő személyhez van igazítva. Már az első alkalom, maradandóan hatékony.

Az első lépés a lelki egyensúly helyre állítása felé az, hogy képesek vagyunk elindulni!

Önmagunk megismerése a legnagyobb utazás, a legfélelmetesebb felfedezés, a legtanulságosabb találkozás"

( Márai Sándor)

A holnap terhe alatt, ha a tegnapéhoz hozzáadjuk, s ma kell vinni, a legerősebb ember is meginog..

( William Osler)

Miért hatékony?

Például ha gyermekkorunkban történt velünk egy megrázó esemény, hogy lehet az, hogy több tíz év után is élénken él az emlékhez kapcsolódó negatív érzés, és hasonló helyzetben újra, és újra felszínre jön. Pedig már régen nincs bennünk egyetlen egy sejt sem a gyermekkorunkból. Azért van így, mert a sejtjeink hajszálpontosan minden információt át adnak a születendő új sejtnek. Ez bizonyítja, hogy miért tudunk egy problémán akár 20 évig is fenn akadni, és miért tév hit, hogy ha valami régen történt, akkor azt már biztos feldolgoztuk. Amikor az eseményt megfelelően feldolgozzuk, a hozzá kapcsolódó negatív érzelem átalakul pozitív, vagy semleges érzésre. A következő születendő sejtben már ez az érzelem fog át adódni az emlékhez kapcsolódva. Ez az új érzés hat ránk, ezért hatékony!

A holnap terhe alatt, ha a tegnapéhoz hozzáadjuk, s ma kell vinni, a legerősebb ember is meginog

( William Osler)

Mikor forduljunk kinezilógushoz?

Életünk során gyakran kerülhetünk olyan helyzetbe, amikor azt érezzük, hogy nem tudunk segítség nélkül, megbirkózni a problémákkal. A testi tünetekkel természetes hogy orvoshoz fordulunk, de ezeknek a tüneteknek a lelki okával kapcsolatban, nehezen tesszük meg az első lépést. Ugyan olyan fontos, minden olyan érzet kezelése, ami befolyásolja az életünket, amitől nem érezzük jól magunkat. Pl: stressz, molesztálás, veszteség, gyászfeldolgozása, szorongás, párkapcsolati függőség, hasonlóesemények ismétlődése, depressziós tünetek, pánikroham, pánikbetegség, párkapcsolati problémák, szexuális zavarok, meddőség, viselkedési zavarok, tanulási nehézségek, álmatlanság, s még nagyon sokféle egyedi érzelmi állapot.....Az első lépést kell megtenni...